Søndag 20. juni vandt U13 drenge (årgang 2009) overbevisende 7-0 over Greve. Det sikrede holdet sejren i Liga 2 11-mands rækken i foråret 2022.

Se de suveræne stillinger U13 Drenge Liga 2 11M (09) forår og U13 Drenge Liga 2 8M (09) efterår 

Årgang 2009 vandt også rækken i efteråret, da det var 8 mands, og også til forårets stævne til Esbjerg fB Spar nord cup, nåede holdet hele vejen til finalen, hvor Helsingborg IF vandt.

Cheftræner Ohrtmann udtaler

– Det er nogle meget talentfulde spillere, og i foråret er der på intet tidspunkt gået mere end et mål ind i turneringskampene og i fem kampe har holdet holdt rent bur. Så holdet er meget svære at score mod. Afstanden mellem spillerne er godt afstemt, så der er ikke meget rum at spille i, og løbeduellerne på bolde i bagrum, har de to mest spillende stoppere Anton og Villum afvist med stor autoritet.

Anfører Anton hæver pokalen. Foto: Lars Gaardhøj.

– I efteråret på 8-mands spillede holdet berusende fodbold. Så godt at der blev rettet henvendelse fra A-licensklubberne på flere af holdets spillere.

– De som blev, vedblev at træne ihærdigt og målrettet på B 93’s DNA.

– Om nogen er årgang 2009 et kolllektiv af individualister, der er mange spillere med hver deres spidskompetance, drengene udfører højt aggressivt pres, hvor f.eks. Batice og Emil evner at lave flere højintense løb end de fleste senior divisionsspillere.

– Holdet forsvarer fremad, og spiller med dynamiske omstillinger. Det har i foråret ved overgangen til 11-mands indimellem knebet lidt mere med det boldbesiddende udtryk, men afgang og skader blandt dem der spillede centralt i efteråret, har blandt andet medført, at holdet ikke altid er lykkedes med at spille langs jorden gennem midten, selvom det vedvarende er blevet forsøgt.

– Så der er stadig masser at arbejde med. Men med de dygtige spillere som er på holdet, skal den del nok også komme. Det skal dog ikke tage noget af glæden fra, at i de kampe hvor spillet ikke er lykkedes, har drengene kæmpet, og det er en vigtig dyd, når tingene ikke lykkedes, at kunne slås. Så selvom vi ofte er mindre, så er det modstanderne der slår sig.

Stort tillykke til årgang 2009 drengene: Aksel, Alvin, Alexander, Albert, Alfred, Anton, Arda, Arthur, Batice, Christian, Diego Emil, Erasmo, Gabriel, Ikenna, Leon (U12), Marius, Theo, Villum og William.

Skrevet af cheftræner Lars Ohrtmann.
Foto: Lars Gaardhøj.