Historisk kamp mellem B.93 og Juventus.

 

Det er ikke hver dag Juventus får lov til at møde B.93, men det skete i lørdags – dette på ungdomsplan.

Ved at grave lidt i historien, afsløres det at B.93 også mødte Juventus i 1953. Det var i Idrætsparken foran 41.800 tilskuere (der var udsolgt)  For øvrigt det største antal tilskuere til en hjemmekamp for klubben.

Bonusinfo er, at B.93 faktisk har spillet foran 50.000 tilskuere, da man mødte Real Madrid ude 25. december 1950. Det målløse opgør har tilskuerrekorden for B.93.

Yderligere bonusinfo er siden kommet til på facebook.com/b1893 ved tidligere B.93 træner Bjørn Rasmussen. B.93’s U19 med bla. Mikkel London på holdet mødte faktisk også Juventus for 10 år siden.

Vi talte med B.93`s ungdomstræner Kasper Fløe, og klubbens historiker Palle Banks for at få lidt info om de to kampe.

Kasper Fløe

– I forbindelse med GFA’s flotte internationale U10 turnering på Gentofte Stadion mødte B.93 storklubben Juventus. Der spillede U10 Elite første kamp i gruppen mod den legendariske klub fra Torino.

– Selvom han spiller på årgangen, var Ronaldo’s søn ikke med for Juventus. Nogle mente det var på grund af sikkerhed, men deres tre medrejste tifosi mente nu mest det blot var fordi han bare ikke var god nok. De fortalte også, at Juventus hold bestod af spillere fra hele regionen Piomonte. Det er altså så bredt en klub som Juventus rekrutterer også ned på U10 niveau.

– Selvom den stod 1-1 langt inde i kampen, lykkes det desværre ikke B.93 at få point med videre fra kampen.

Palle Banks Jørgensen

– Jeg var ikke inde og se B.93 mod Juventus, da jeg jo var meget ung i 1953. Jeg kan dog fortælle at Jørgen Jacobsen scorede vores mål, og var tæt på at udligne til 2-2.

– Vi havde to lejesvende med, og Juventus havde jo tre danskere med på holdet. På vores hold var Erik Rønnow, som stadig spottes til divisionsholdets hjemmekampe. Den senere formand for B.93, John Andreasen (kendt som John A) var en meget glad kasserer. Han var en af hovedkræfterne til at skabe dette event.

Topfoto er fra arkiv fra 1-2 nederlaget i 1953. Jubilæumskamp med 41.800 tilskuere i en total udsolgt Idrætsparken. Målmanden Per Henriksen (udlånt fra FREM) og Knud Petersen må overgive sig. Læs mere om kampen i beskrivelsen af Medlemsbladet fra juni/juli 1953 (scroll ned til 1953 for at finde det pågældende medlemsblad, webred.). Se flere historiske kampbilleder i den unikke historiesektion på b93.dk.

Skrevet af Claus Vandborg.