Vi kan med glæde byde Youssef Toutouh velkommen tilbage i klubben, hvor han tiltræder en rolle som assistenttræner på U19 A holdet.

Klubben har fået en dygtig tilføjelse til drengeakademiets U19 A hold, hvor den dobbelte danmarksmester og femdobbelte pokalvinder, Youssef Toutouh, har tiltrådt en stilling som assistenttræner på vores talentfulde drengeakademi.

Youssef kommer fremadrettet til at indgå i et tæt samarbejde med vores, i forvejen, stærke setup hos talentakademiet.

Youssef tager en masse gode erfaringer med sig fra sin tid som professionel fodboldspiller på topplan, som han skal bruge til at styrke og bidrage til den stærke udvikling U19-holdet er inde i, anført af cheftræner Mikkel Holm og resten af trænerstaben.

Velkomstinterview med Youssef Toutouh

Velkommen til B.93. Fortæl om dine tanker om at være tilbage i barndomsklubben?

– Jo tak. Det er svært at sætte ord på, men først og fremmest er det selvfølgelig rigtigt dejligt at være tilbage, hvor det hele startede.

– Jeg havde mange gode år her, og selv om det er rigtigt lang tid siden, føles det, som var det i går, når man står herinde igen.

– Jeg udviklede mig selv meget her i klubben, så det er naturligvis utroligt dejligt at være tilbage.

– Der er også stadig nogle ansigter, man husker fra dengang, så som Gitte (Arnskov, klubsekretær, webred.) og Kim (Trier, ungdomsudviklingstræner, webred.), så det er dejligt også at se dem igen.

– Det var meget oplagt for mig, at valget skulle falde på B.93, idet jeg startede med at spille her, og jeg synes, det kunne være en god historie for mig personligt, hvis jeg en dag blev træner i klubben.

– Desuden ved jeg, hvor dygtige klubben, akademiet og trænerne er til at udvikle unge talenter, hvilket jeg håber, jeg kan hjælpe med.

Hvordan ser du frem til at arbejde med Mikkel (Holm red.) i trænerteamet? Kender I hinanden godt i forvejen?

– Holm er en rigtig dygtig træner med mange gode idéer, som passer mig godt, og det er meget måden, jeg selv også ønsker at spille fodbold på, hvilket gør det “nemmere” for mig at lære af.

– Jeg kommer selvfølgelig ikke med så meget erfaring indenfor trænerfaget, men der er Holm perfekt for mig, fordi han også selv har spillet fodbold på forholdsvist højt niveau, så vi kan forstå hinanden bedre.

– Indtil videre har Holm taget rigtig godt imod mig og lært mig en masse af det praktiske, som har gjort mig mere komfortabel i forhold til at gribe træningerne an, og jeg glæder mig enormt meget til at se vores udvikling sammen.

Hvad tiltaler dig ved B.93 som klub?

– B.93 er en klub, der udvikler sig hele tiden og producerer mange talenter. Og det er noget, jeg interesserer mig meget for.

– Den talentudvikling der er i B.93 er rigtig god, så det er den første klub, jeg kommer i tanke om, når jeg tænker på udvikling af talenter, fordi klubben netop også har været med til at udvikle tidligere store spillere som Bashkim Kadrii, Mathias Zanka Jørgensen, Bassel Jradi, Jores Okore, som alle kommer fra min tid i klubben.

Fortæl lidt om de samtaler du har haft med talentchef Philip Ødegaard Hansen frem mod ansættelsen?

– Det startede faktisk med, at jeg havde en snak med en af mine søsters gode veninder, den tidligere B.93-spiller Natasha Shirazi, som stadig spiller fodbold på højt plan, og hun kontaktede så nogle gode mennesker i klubben, hvorefter jeg fik Philips e-mail.

– Den indledende samtale med Philip gik rigtigt godt, synes jeg. Jeg kom ind på mine ønsker og ambitioner om at søge trænervejen, og jeg synes, det kunne være spændende at starte trænerkarrieren samme sted, hvor jeg startede karrieren som fodboldspiller.

– Så vi havde en god samtale, hvor jeg gik glad derfra. Nu håber jeg, at jeg kan bidrage med en masse i fremtiden, og hvis jeg bare kan blive halvt så god en træner, som jeg var til at bruge kuglen på banen, så er jeg ikke bekymret.

Hvilke værdier og hvilken tilgang til fodbolden tager du selv med dig fra din karriere som fodboldspillere?

– Der jo en masse ting, man lærer ved at spille fodbold på højt plan. Deriblandt en masse op- og nedture, som jeg selvfølgelig tager med mig videre og helt sikkert kan bruge positivt i min nye rolle.

– Alle de forskellige træner jeg har haft gennem tiderne med forskellige personligheder og tankegange, håber jeg da jeg kan bruge i forhold til og udvikle mig selv som træner.

– Jeg tror det vigtigste for mig lige nu er, at jeg bliver ved med at lære og husker at være ydmyg, for det er noget andet i forhold til “bare” at møde op, på med støvlerne, også ud at træne.

– Jeg er typen, der godt kan lide udfordringer og at arbejde hårdt. Så det er noget, jeg tænker meget over, og der er Holm rigtig god for mig, fordi han har netop har været træner i 14 år, hvis jeg husker rigtigt. Det giver mig enormt meget, og det motiverer mig til at lære samt udvikle mig hele tiden.

Hvad ønsker du at bringe videre og formidle til de talentfulde spillere på B.93’s U19 hold og i trænergruppen i B.93 generelt?

– Jeg håber helt klart på at blive ved med at udvikle klubben og de enkelte spillere, og forhåbentlig kan jeg lære dem en masse om, hvad det kræver at komme dertil, hvor det er virkeligt sjovt at spille fodbold.

– Jeg vil gerne være med til at dygtiggøre spillerne både teknisk og taktisk, men også mentalt. Og så håber jeg da også, jeg kan være med til at styrke sammenholdet i omklædningsrummet såvel som på træningsbanen, så det kan ses til kampene, hvor det hele for alvor sker.

– Nu handler det selvfølgelig om, til at starte med, at lære spillerne bedre at kende på et mere personligt plan, og derfra kan jeg være med til at rykke de enkelte spillere tættere på deres drømme.

– Men jeg rigtig glad for gruppen. Det gælder både træner- og spillergruppen. Dét at jeg er blevet taget så godt imod, har gjort det rigtigt nemt for mig at falde hurtigt til.

– Så jeg har forhåbninger om, at vi udvikler os hele tiden, og spillerne forstår vigtigheden i at lære, udvikle sig og blive bedre for hver dag der går.

– Nu er jeg typen, der ikke er genert eller holder mig tilbage, så det skal nok blive godt.

Talentchef Philip Ødegaard Hansen tilføjer

– Først og fremmest er vi rigtigt glade for at tilknytte en personlighed som Youssef omkring vores ældste akademispillere.

– Jeg har fra starten ønsket at styrke setuppet med nogle stærke personligheder, og det må man sige er lykkedes med Youssef.

– Youssef er tidligere 93’er ind til benet.

– Han har spillet fodbold på højeste niveau. Han rummer gode menneskelige kvaliteter. Alt i alt en super kombi af erfaring, som han kan byde ind med.

– Youssef er fra første fløjt gået til opgaven med et open mindset og har allerede bygget godt på de første uger.

– Herudover har han et godt tag på de unge mennesker, så jeg er overbevist om, at det bliver en succes med ham omkring U19, både hvad angår udvikling af holdet og individet.

– Udover assistentrollen på U19 kommer Youssef også til at deltage til vores morgentræninger på tirsdage og torsdage.

Topfoto: Frederik Knygberg