Flot fremmøde til stærk pokalfight mod Brøndby i U14- og U15-kvartifnaler.

Tilskuerne på Svanemølleanlægget kunne onsdag aften se to tændte ungdomshold i aktion, da B.93 U14- og U15-drenge tog imod Brøndby.

Kvartfinalen i pokalturneringen. U14- og U15-drengene side om side. Mange tilskuere på lægterne.

Sådan kunne scenen onsdag aften på Svanemølleanlægget fint beskrives, da B.93 U14 og U15 selv skulle forsøge at booke en billet til semifinalen i pokalturneringen og samtidig sende Brøndby ud.

Efter blot ti minutter lød aftenens største tilskuerbrøl, da B.93 U14 efter 10 minutters spil bragte sig foran 1-0. Her lagde hjemmeholdets nummer 11 Victor Eibye køligt bolden over i det lange hjørne.

På den modsatte bane var B.93’s U15 under et stort pres fra kampens start mod Brøndby, der stod højt på banen og var aggressive. Alligevel insisterede U15-drengene på at spille sig ud af presset. Efter 20 minutter blev den gode bagkædedisciplin brudt af en Brøndby-spiller, der efter et løb ned gennem banen sendte et langskud afsted, der via overliggeren gik ind, og så var udeholdet foran.

Omtrent på samme tidspunkt lød et ærgerligt suk fra de tilskuere, som overværede U14-holdets kamp. Her udlignede Brøndby med en flot afslutning langt udefra, der overplacerede målmanden.

Sekundet efter var U14-hjemmeholdet tæt på at bringe sig foran 2-1, og kun en fantastisk redning af Brøndby-målmanden forhindrede tilskuerne i at varme sig med et mål i det kolde og våde vejr.

Med 24 minutter spillet gik det atter galt for B.93 U14-drengene. En Brøndby-spiller sendte med en velplaceret afslutning udeholdet foran med 1-2 efter at have været bagud fra kampens begyndelse.

Dermed kunne B.93’s U14 Drenge og U15 Drenge gå til pausen bagud med en enkelt scoring hver, men med en tro på, at det stadig kunne lade sig gøre at kæmpe sig videre i pokalturneringen med en god 2. halvleg. Fantastisk målmandspræstation holdt liv i opgør.

Hvor der er vilje, er der vej, lyder et kendt ordsprog, og man skulle tro, at spillerne netop havde det i hovedet efter pausen, hvor fight, tacklinger og vilje fra B.93 og Brøndby IF dominerede begge opgør. For både U14- og U15-drengene handlede det nu om at holde sig inde i kampen samt undgå at komme bagud mere flere mål i begyndelsen af halvlegen, for i fodbold kan alt jo som bekendt ske.

Imens regnen faldt ned over Svanemølleanlægget og gjorde underlaget vådt, begyndte U14-holdet at tage mere styring i kampen. Men når spillerne endelig kom til afslutninger, manglede de kvalitet.

Samling inden det går løs. Foto: Tobias Schiøler.

Forskellen på kynismen og niveauet blev helt tydeligt efter 25 minutter af 2. halvleg, hvor Brøndbys U15-hold scorede til 0-2 på et fladt og hårdt indlæg, der blev sparket ind med præcision og timing.

I U14-kampen var der ligeledes flere gange optakt til en Brøndby-scoring, hvis ikke det var for en velspillende Samuel Sahlberg i B.93-målet, som holdt stillingen på 1-2 med sine flotte redninger.

Som tilskuer kunne man dog godt mærke, efterhånden som kampen skred frem, at det blev noget sværere for B.93-spillerne at følge med Brøndby. Og pludselig gik det rigtig stærkt i U15-kampen. Stillingen blev på få minutter forvandlet fra 0-2 til 0-4 efter et par flotte og hurtige kombinationsmål af udeholdet, inden Brøndby lukkede og slukkede opgøret med et mål til 0-5.

Heller ikke U14-dregnene formåede trods en stærk fight at levere overraskelsen på hjemmebane onsdag aften. I de sidste minutter scorede Brøndby derimod på straffespark til slutresultatet 1-3.

Cheftræner for U14 Drenge Jakob Hannibal udtaler

– Præstationen var overordnet set acceptabel, og det var en rigtig fin første halvleg. I anden halvleg får vi det sværere, men falder ikke ud af kampen. Så jeg er fint tilfreds i det store hele.

– Vi kommer til at se trætte ud til sidst, og der har Brøndby-spillerne mere overskud end os, og så bliver spillet i for høj grad også på deres principper med mange lange bolde. Det var guf for dem.

– Nu har klubben gjort meget for at promovere kampene, og det var fedt at se så mange tilskuere, og det kunne jeg også mærke på drengene, de syntes. Selvom vi tabte, kan vi godt tage noget med fra kampen. Vi mødte Brøndby for tre måneder siden, og vi har løftet vores spil markant til i dag.

Cheftræner for U15 Drenge Michael Kjær udtaler

– Vi vil først og fremmest gerne takke for det stærke fremmøde. Det var en fed kulisse til en fed kamp. Og det viser også den sammenhængskraft der er i klubben, når så mange forskellige B.93-hold møder op for at støtte op om os.

– Selve kampen var en hæsblæsende affære, hvor drengene blev presset til at skulle spille på et tårnhøjt niveau. Det gør vi størstedelen af kampen, hvor jeg synes vi byder Brøndby godt op til dans. I 55 minutter er det en tæt kamp, mens kræfterne slipper op det sidste kvarter. Og der må man også bare lette på hatten, når man møder en dygtig modstander som Brøndby.

– Alt i alt var det en fed aften for drengene, hvor vi fik lov til at måle os med et af landets bedste U15-hold og hvor vi tager en masse læring med videre.