Den nye U19-sæson står for døren, og U19-cheftræner Mikkel Holm tager os med bag kulisserne i optakten til den nye sæson i U19 Drenge Divisionen.


U19-cheftræner Mikkel Holm udtaler

– U19 startede med preseason 11. juli. Opstarten er lavet så den forsøger at spejle det som vi arbejder på hver dag; at slå loftet ind til det næste niveau.

– B.93 har altid være en talentfabrik, og det vil vi gerne fortsætte med at være. Skridtet U19-spillerne skal tage for at komme i førsteholdstruppen er blevet markant større over de seneste par sæsoner, da kvaliteten i førsteholdstruppen kun er gået i en retning, nemlig op.

– Det stiller enorme krav til hvad U19-spillerne skal kunne når ungdomstiden slutter. Ligeledes betyder det også at kravene til trænere, specialister, faciliteter og rammer er markant anderledes end for bare et par år siden.

Foto: Kristian Maimann.

– I sommerpausen har fem spillere skiftet U19-omklædningen ud med førsteholdets ditto, mens flere andre spillere også har vist sig godt frem i førsteholdets træningskampe.

– Derudover er en spiller blevet sendt videre til en Superliga-klub, og et par stykker har fået plads i truppen hos 2. og 3. Divisionsklubber.

– At vi har så mange succeshistorier denne sommer giver blod på tanden for de næste spillere, der står på spring til at konkurrere om en plads i førsteholdstruppen.

– Et nyt dygtigt kuld er kommet op fra U17, og heldigvis har vi også mange gode spillere fra den forgangne sæson, der skal spille U19 igen i år.

Foto: Kristian Maimann.

– Vores første træningskamp var i lørdags mod Lyngby. Det endte med et smalt 2-1 nederlag, i en kamp der var fin, uden at være prangende.

– Fra onsdag til lørdag skal vi til Berlin, hvor fokus primært er på at få lagt det sociale fundament for det kommende år. På turen venter også kampe mod Union Berlin og Hertha Zehlendorf.

– I næste uge runder vi træningskampene af med at spille onsdag mod Skjolds seniorer og om lørdagen med en tur til Ådalen, hvor OB venter.

Sæsonen sparkes i gang 12. august mod Nykøbing FC.

Foto: Kristian Maimann.


Topfoto og supplerende fotos: Kristian Maimann, Lyngby Boldklub. Se alle fotos i trykkvalitet på facebook.com/B1893.