U15 holdet slår Bayern München på træningstur.

B.93 U15 drenge var i den forgangne weekend taget på fodboldtur til Tyskland, som bød på store fodboldoplevelser og en uforglemmelig 2-1 sejr mod selveste Bayern München. Holdet tog afsted fredag 10. november 2023 og kom hjem igen søndag aften 12. november 2023.

Fredag eftermiddag mødtes U15-truppen i Kastrup Lufthavn for at flyve ned til München. Tre kampe ventede der i alt, hvor man skulle lægge ud mod mastodonten Bayern München, inden det var med tog op til Berlin for at spille mod hhv. Beralina Stralau og Hertha Berlin.

’93-drengene ankom på hotellet i München fredag aften, og tidligt lørdag morgen begav de sig ud til Bayern-akademiets state-of-the-art anlæg. Der var en vis benovelse at spore hos de unge 93-drenge.

B.93 spillerne og trænerteam er ankommet til Bayerns anlæg. Foto: Philip Helmer.

Men så snart dommeren fløjtede kampen op, var al form for underdanighed forsvundet. B.93-drengene kombinerede rundt om Bayern-spillerne og spillede sig frem til nogle fine chancer. Lidt held skulle der også til, da et hjørnespark fra Villum Lytje sejlede ind i mål efter 20 minutters spil.

Fem minutter senere mønstrede B.93 et angreb nede fra keeperen Aksel Hoppensach, som endte med en friløber til Emil Helmer, der klinisk bragte B.93 foran med 2-0. Denne stilling holdt frem til pausen. I 2. halvleg skruede Bayern München op for tempoet, men trods en reducering stod B.93-drengene flot imod med en imponerende standhaftighed.

Man endte altså med at holde stand, og drengene kunne bryde ud i jubel, da dommeren endelig fløjtede af. Med en stærk kollektiv indsats fik U15-holdet en sensationel sejr mod en af verdens største klubber.

Samling inden opgøret mod Bayern München. Foto: Philip Helmer.

Straks efter tog drengene lyntoget op til Berlin, men der var plads til en fejring af sejren om aftenen, hvor holdet fik pizza og pasta på italiensk restaurant i den tyske hovedstad.

Dagen efter fulgte man op med en 5-0 sejr over det lokale Beralina Stralau, mens turen blev afsluttet med en hård kamp mod Hertha Berlin, hvor 93-drengene igen bed godt fra sig, men som dog endte med et nederlag.

Kampfakta

Bayern Munchen vs. B.93 1-2
B.93 målscorere: Villum Lytje, Emil Helmer

Beralina Stralau vs. B.93 0-5
B.93 målscorere: Christian Vesterborg, Alexander Larsen, Sami Guvén, Sami Guvén, Ikenna Ukpo

Hertha Berlin vs. B.93 7-2
B.93 målscorere: Villum Lytje, Alvey Thygesen

Opvarmingen er klar på Bayern München Campus. Foto: Philip Helmer.

Cheftræner Michael Kjær fortæller om turen

 Det er klart, at det ikke er hver dag, at det kan lykkedes et B.93 U15-hold at få arrangeret træningskampe mod modstandere af Bayern Münchens og Hertha Berlins kaliber. De plejer at være mere tilgængelige på de yngre årgange.

– Men det var igennem Claus Jørgensen, der har arrangeret adskillelige internationale børnestævner, som skaffede os adgang til de rigtige kontakter, så vi kunne få arrangeret de her kampe.

– Selvom vi ender med at vinde mod Bayern München, så er det klart, at vi i de her kampe møder et særligt individuelt niveau, som drengene ikke er vant til at stå over for.

Stor jubel i omklædningsrummet efter sejren over selveste Bayern München. Foto: Philip Helmer.

– Drengene presses dermed til deres yderste, men det er netop også når man er ude på dybt vand og præsterer sit yderste, at drengene får skubbet nogle af deres grænser. I den henseende er de her kampe den bedste form for læring fordi læringen er så intens, når de står over for de her dygtige spillere inde på banen.

– Det var alt i alt en fantastisk tur, hvor vi fik lov til at matche os mod nogle af Europas største akademier i form af Bayern München og Hertha Berlin. Det er sådanne kampe, hvor vi ser en stejl læringskurve hos drengene. At det så ender med at vi faktisk slår Bayern München gør det selvfølgelig til en helt unik oplevelse.

– Jeg synes både det tjener som et vidnesbyrd på, at vi laver rigtig mange gode ting på akademiet i B.93. når vores akademihold kan spille op mod nogle af verdens største klubber.

– Men så er det også en kamp, som drengene vil huske resten af deres liv, og det er jo også grunden til, at vi tager på de her ture.

– Derfor skal der også lyde et stort TAK til Back-Op Foreningen, som har leveret et større økonomisk bidrag der tilvejebragte den her tur.

En situation fra kampen mod Bayern München. Foto: Philip Helmer.

Om mindre end en måned skal U15-holdet igen på udlandstur, hvor der til december venter en turnering på Malta.

B.93 TV: 2-0 scoringen af Emil Helmer med assist af Arda Iljazovski

Mere B.93 TV: Jublen efter sejren over Bayern

B.93 TV: Se hele kampen B.93 U15 A Drenge vs. Bayern Munchen U15

Se hele kampen på VEO’s platform.

Kæmpe tillykke fra hele klubben til alle spillere, trænere og ledere med det flotte resultat. Vi glæder os til at følge jer fremover.

På topfotoet ses

Bagerste fra venstre: Assistenttræner Adam Hersi, Arthur Sølgaard, Ikenna Ukpo, Oliver Hansen, Aksel Hoppensach, Theo Stavad, Sami Guven, Alexander Larsen, Danyal Tasci, Kevin Tran-Nguyen, Alvey Thygesen, Villum Lytje, Christian Leather, cheftræner Michael Kjær og holdleder Daut Guven.

Nederst fra venstre: Erasmo Junior, Arda Iljazovski, Alfred Borg, Batice Givskov, Emil Helmer, Albert Knak, William Sønderskov, Diego Guidoboni og Christian Vesterborg.

Skrevet af Michael Kjær.
Fotos: Philip Helmer.
B.93 TV: B.93.