B.93’s talentfulde spillere fra U15 holdet har vundet deres semifinale i pokalturneringen

Holdet vandt 4-2 i går hjemme over FCK, og har dermed kvalificeret sig til finalen søndag 22. maj mod Farum kl. 14 i Farum Park.

Holdets cheftræner er den meget lovende Mathias Thomsen, som B.93 lige har fuldtidsansat fra 1. juli som træner for U17. Mathias regnes som et af vores lysende trænertalenter.

B.93 – FCK 4-2 (3-2)

1-0 Betram Skovgaard (6′)
2-0 Danis Faljic (15′)
3-0 Danis Faljic (34′)
3-1 (38′)
3-2 (45′)
4-2 Jamil El Rrami (69′)

U15 Pokalen, semifinale

Svanemølleanlægget
Ca. 100 tilskuere.

Mathias Thomsen udtaler

– Det er imponerende at vi er kommet så langt i turnering og har slået hold som FCK og Lyngby.

– Det var kollektivet der vandt i går og en af de væsentligste grunde er at vi er modige.

Hvad mener du med det?

– VI har en ide med vores unge spillere i B.93, og vi tør rykke spillere tidligt op så de kan udvikle sig bedst muligt og vi derved kan matche gode modstandere som i går.

– Vi holdt et B.93 udtryk gennem kampen, ment på den måde at vi gerne vil være modige i opbygningspillet og presse modstanderne højt.

B.93’s nr. 9 Danis Faljic har scoret et af sine to mål og jagtes af jublende Oliver Mejnholt-Christensen og Mikail Ergin. Foto: Savas Karakaplan.

Bonusinfo

Mathias startede med at spille fodbold i en ung alder i forskellige jyske klubber. Han er fra Esbjerg og efter at han var færdig med at spille ungdomsfodbold tog han til USA for at læse og spillede også dér.

Efter et par år tog han tilbage til Danmark og startede med at læse i København. I den forbindelse spillede Mathias 2. divisionsbold i Vanløse, men var udfordret af skader og besluttede sig derfor for at droppe spillerkarrieren og blive træner i stedet. I B.93 startede han på U17 holdet sammen med Lasse Frølund, og det er sådan set dér Mathias trænerkarriere begyndte.

Mathias er i gang med at læse en kandidatgrad på CBS ved siden af, så der er lidt at rode med i hverdagene, men han havde egentlig besluttet sig for at holde en pause langt fra fodbolden. Mathias kom dog i kontakt med sin tidligere holdkammerat Christian Piltoft, som jo er et kendt navn i vores ungdomsafdeling.

Semifinalen 4-2 over FCK kom i stand blandt andet på to mål af Danis Faljic, som lige har skrevet kontrakt på tre år med klubben.

Bertram Skovgaard er farlig i feltet og nettede da også i kampen. Foto: Savas Karakaplan.

Skrevet af Claus Vandborg
Fotos: Savas Karakaplan. Topfoto viser fra venstre mod højre: Holdleder Jakob Kalkar, Ungdomsudviklingstræner Kim Trier, William Bjarnø, Jamil Koch El Rrami, Christoffer Kalkar, Efe Kantin, Karl Noppen Bertelsen, Karl Leschly, Aksel Marius Hansen, Oliver Mejnholt-Christensen, Emil Christensen, Bertram Skovgaard, Danis Faljic, Theo Di Carlo, Marcus Bering, Ahmed Hassan, August Zinther, Rohan Eskesen, Bertram Westh, Mikail Ergin og U15 cheftræner Mathias Møller Thomsen.