En stor dag for klubben.

For første gang nogensinde har DBU tildelt B.93 hele tre stjerner ved licenstildelingen for drenge.

Det betyder at klubben for tredje år i træk er rykket markant frem på auditørscoren og nu præsterer 51,56 point, hvilket rækker til en placering som nr. 17 på landsplan.

B.93’s akademistruktur startede i september 2018, og klubben er både taknemmelige og imponerede af de involverede trænere og den sportslige ledelse. Det er imponerende at se hvor langt man har nået, så ros til en velfungerende afdeling.

Sportsdirektør Martin Møller Jensen udtaler

– Det er en kæmpe milepæl vi har nået i dag, i udviklingen af vores akademi.

– Vi har i 5 år arbejdet hen imod de tre stjerner som vores helt store mål, og anerkendelsen fra DBU viser at alt kan lade sig gøre, hvis man arbejder seriøst, målrettet og med en klar og tydelig strategi.

– Det er først og fremmest takket være en række dybt dedikerede og ærgerrige trænere og ledere, der hver eneste dag arbejder utrætteligt for at udvikle B.93 som fodboldklub og talentfabrik.

Talentchef Daniel Barir supplerer

– Først og fremmest, en stort tak til alle ansatte og frivillige der har bidraget i det daglige med udviklingen af vores talentmiljø.

– Vi er utrolig stolte af tildelingen i dag, som vi har arbejdet for i mange år.

– Vi har ønsket at udvikle klubben med respekt for vores værdier og identitet, og har skullet tage imod bump på vejen, men at det nu er lykkedes er helt fantastisk. Det giver blod på tanden i forhold til at sætte nye mål for de næste tre år, som skal udvikle os yderligere.

– Vi starter med det samme, hvor vi med tre nye fuldtidsansættelser fra sommer vil sætte endnu mere skub i udviklingen og muligheder for vores bedste talenter i hverdagen.

Licensen er i modsætning til tidligere denne gang to-årig, så næste gang klubberne skal rangeres er i 2024.

Bonusinformation

Se også nyheden på dbu.dk.

Skrevet af Claus Vandborg
Topfoto: Savas Karakaplan. Portrætfoto af Martin Møller Jensen: Christian Midtgaard. Portrætfoto af Daniel Barir: Claus Vandborg.