Efter den fjerde sejr på stribe er B.93’s bedste kvindehold inden de sidste to afgørende kampe reelt kun to point fra oprykning til landets bedste række, 3F Ligaen.

Med lørdagens 4-1-sejr på udebane over Varde bevarer B.93 den andenplads i kvalifikationsligaen, der kan sikre oprykning. Og det var en fortjent sejr.

Allerede efter fire minutter tager Andrea Skjold Frøshaug et hurtigt ryk frem over en halv banelængde og spiller bolden videre ud til Signe Nielsen på kanten af feltet, og uden tøven sender hun bolden op i nettaget.

I første halvleg har B.93 overtaget på midtbanen, hvor makkerparret Anna Tørsløv og Nikoline Andresen et stærkt tag i den defensive midtbane, mens Natasha Shirazi udfordrer igen og igen med dribleture og tryllerier, der bringer Varde ud af balance.

I første halvleg står B.93 samtidig bundsolidt i defensiven, omend Varde får et par chancer på dødbolde, hvor keeperen Signe Munk enten klarer eller får viftet bolden væk.

I det 34. minut forlænger Mette Perthu-Hansen en bold frem til Anna Tørsløv, der tager en skarp dribling til venstre og hamrer bolden op i trekantssammenføjningen til 2-0. Et klassemål af den talentfulde midtbanespiller, der har været med til at føre B.93 med op fra serie 1 til nu det sidste trin inden 3F Ligaen.

På dette tidspunkt virker Varde rådvilde, men jyderne går med stor fysik ind i nærkampene og søger at skabe hurtige omstillingsangreb. I det 42. minut laver Vardes Chrestine Hedeager Nielsen dog en dårlig clearing af en bold i feltet, og den havner ude hos Natasha Shirazi, der resolut sparker bolden ind over Vardes keeper, Camilla Christensen, til en solid tremåls føring ved pausen.

De første 20 minutter af anden halvleg er B.93 i kontrol med kampen, men så slapper forsvaret lidt for meget af i den bagende varme. Koncentrationen svigter i alt fald i det 72. minut, hvor en sløset tilbageaflevering ender med hjørnespark. Efterfølgende tager Vardes Chrestine H.Nielsen et målbevidst løb ind i feltet, hvor B.93-forsvareren, Helene Bille, slipper i sin markering, og med et knaldhårdt hovedstød reducerer Varde-spilleren til 3-1 uden chance for Signe Munk i målet.

Varde presser i denne fase af kampen hårdt på at få endnu en udligning og har et skud i sidenettet. Men det bliver i stedet B.93´s Signe Nielsen, der i det 84. minut i et hurtigt genpres erobrer en bold fra Varde-forsvareren, Louise Nielsen, løber direkte mod mål og gør det til 4-1.

Få minutter senere kunne det endda være blevet til 5-1, da indskiftede Camilla Petersen sendte et frispark på overlæggeren.

– Vi vidste på forhånd, at det kunne blive svær kamp. Der var meget varmt i solen, og Varde spiller hårdt på fysikken. Men vi får spillet vores eget spil. Holdet bringer masser af positiv energi med sig i dag, og det er dejligt at se. Vi får kombineret godt med bolden i trekanter, både på midtbanen og i forsvaret. Jeg er meget tilfreds med holdets indsats, siger cheftræner Jessica Rodríguez efter kampen.

I forsvaret blev der også debut til det unge talent, den 16-årige ungdomslandsholdsspiller Selma Larsen Svendsen.

– Selma fra vores U18 DM hold blev udtaget til vores start-11’er, fordi hun er en meget dygtig og talentfuld spiller. Hun spiller en rigtig flot kamp i dag, og hun får vist i kampen, at hun både teknisk og fysisk kan være med på dette niveau. Det er en spiller, som vi venter os meget af, siger Jessica Rodríguez.

Med den overbevisende sejr har de angrebsivrige B.93’ere scoret 28 mål i otte kampe og kun er lukket 9 mål ind.

Topholdet FC Thy-Thisted Q kunne her weekenden lade champagnepropperne springe, da de med en sejr over Vejle sikrede sig oprykningen til 3F Ligaen efter et imponerende forår med kun en uafgjort kamp og resten lutter sejre.

B.93 står med de bedste kort til at tage den sidste oprykningsplads, men de sidste to runder i kvalifikationsligaen kan blive nervepirrende.

Forfølgerne Vildbjerg vandt i weekenden med 2-1 ude over Greve, hvorved sydkøbenhavnerne har mistet muligheden for oprykning. Vildbjerg har med 14 point fire point færre end B.93 på andenpladsen. B.93 har et plus på 19 mål på målkontoen, mens Vildbjerg kun har et plus på 3 mål, og det kan blive afgørende i den sidste ende.

B.93 skal på søndag 10. juni netop møde FC Thy på udebane, og i sidste runde, den 16. juni, gælder det til Greve. B.93 skal mindst have to point i de sidste to runder, for i tilfælde af pointlighed med Vildbjerg, kan Østerbro-holdet rykke op qua en bedre målscore.