B.93’s bedste kvinder hænger med en 4-3-sejr mod Greve fast i toppen af 3F Kvalifikationsligaen efter et tæt og hårdt spillet lokalopgør søndag for øjnene af cirka 130 tilskuere.

Der blev kæmpet til det sidste, og først i det 87. minut kunne Mette Perthu-Hansen score det afgørende mål og sætte kronen på en meget flot indsats, hvor tre skarpe topscorermål fra hendes fødder fik nettet til at blafre bag Mira Pastoft i Greve-målet.

Der blev fightet til det sidste, og Greve-spillerne lagde meget fysik ind i nærkampene, hvor ikke mindst Andrea Skjold Frøshaug og Natasha Frøshaug blev udsat for mange frispark undervejs. Hver gang de accelererede, var Greve spillerne hurtigt på dem.

I det 12. minut scorede Andrea Skjold Frøshaug et flot mål efter hjørnespark, der bragte B.93 i front. Men allerede fem minutter senere udlignede Greves Cecilie Buchberg, da hun ved en fin førsteberøring på kanten af feltet bragte sig i skudposition og hamrede kuglen op i hjørnet uden chance for B.93´s keeper Signe Munk.

Det var en tæt kamp i første halvleg med flere chancer til begge hold, men Mette Perhu-Hansen havde et regnskab at gøre op. I det 26. minut modtog hun bolden i feltet, loppede den elegant over sin modstander og bankede den ind med venstreskøjten til 2-1.

B.93 havde i flere situationer svært ved at dække bagrummet af på sin højrekant, hvor både Greves Cathrine Gryholt og Celine Troest konstant udfordrede. Det førte til en hurtig udskiftning efter en lille halv times spil, og indskiftede Camille Cecilie Brandt fik lukket bedre af på venstrekanten.

Og i det 36. minut lagde hun en flot aflevering frem i feltet, hvor Mette Perthu-Hansen løb ind i det frie rum og headede over Greve-keeperen.

B.93 burde være gået til pause med en 3-1-føring efter en flot og engageret holdindsats, men et øjebliks mangel på koncentration i de sidste sekunder af 1. halvleg lukkede Greve ind i kampen igen. Et hjørnespark, der ikke var et hjørnespark, fordi Greve-spilleren havde sidste fod på bolden, blev til et hjørnespark. Og Sissel Bøje Kielnhofer scorede direkte på hjørnespark, hvor B.93-keeperen Signe Munk nok burde have bokset bolden væk.

Allerede i de første minutter af anden halvleg var B.93 tæt på at score, da Freja Lähteenmäki headede på overlæggeren efter et frispark af Anna Tørsløv.

I det hele taget spillede Anna Tørsløv en fremragende kamp på midtbanen, godt assisteret af Nikoline Andresen, der var klar igen efter to ugers skade. Og Natasha Shirazi skabe konstant uro med sine udfordrende driblinger og eksplosioner på midtbanen.

Til forskel fra tidligere kampe lå B.93´s kanter lidt lavere for at lukke af for de fem Greve-midtbanespillere, men det lykkedes ikke altid. Og ved en omstilling i det 67. minut fik den indskiftede Katrine Sparre drevet bolden frem, og hun bankede med et pragtskud bolden op under overliggeren på 25 meters afstand.

Greves udligning til 3-3 bragte ny spænding ind i kampen, og begge hold kom til chancer. B.93´s Andrea Skjold Frøshaug havde blandt andet en friløber, der burde være endt med et mål.

Anna Tørsløv havde i denne fase også et flot langskud på trekantssammenføjningen, der havde fortjent en bedre skæbne. Og i det 78. minut måtte Greve-keeper Mira Pastoft helt ud i strakt arm for at redde et velplaceret frispark af Anna Tørsløv.

I det 87. minut fik Mette Perthu-Hansen en lang aflevering frem, hvor hun afdriblede to Greve-forsvarere og scorede sikkert i den fjerneste ende af målet uden chance for keeperen. Det var kulminationen på en meget flot indsats og en stærk indledning på sæsonen med otte mål i fem kampe af Mette Perthu-Hansen.

Med sejren rykker B.93 op på tredjepladsen i rækken med 9 point efter fem kampe. Det er 2 point op til andenpladsen med Vildbjerg, der i weekenden spillede 1-1 mod topholdet FC Thy.

Cheftræner Jessica Rodríguez er meget tilfreds med holdets attitude i kampen mod Greve.

“Allerede fra første minut viste vi, at vi ønskede at vinde. Greve troede måske, at vi var faldet ud af konkurrencen i kvalifikationsligaen, fordi vi havde tabt de sidste to kampe, men vi viste idag, at det er vi ikke. Vi fortsætter med at kæmpe for at vinde, og vi vil vinde kamp for kamp.”

“Greve er et stærkt hold, og de fortjener vores fulde respekt. Men i dag fortjente B.93 at vinde, for vi skabte flest chancer og vi kæmpede til det sidste for at vinde.”

“Vi er tro mod vores spillestil, og vi søger boldbesiddelse. 3F kvalifikationsligaen er en svær konkurrence med mange tætte kampe, hvor alt kan ske. Der mangler stadig fem finaler, men har jeg har fuld tiltro til vores hold.”

På lørdag kl.15.15 møder B.93 netop Vildbjerg hjemme på Østerbro Stadion i en kamp, der kommer til at være afgørende for, om B.93 kan gøre sig forhåbninger om oprykning til 3F Ligaen.

Der venter en meget spændende kamp på B.93´s 125 jubilæumsdag, hvor pigerne fortjener al mulig støtte på lægterne til deres sidste hjemmekamp inden sommer. Der er gratis adgang.