Vælg en side

B.93 har fået en stærk profil som cheftræner for de meget talentfulde U18 DM Piger, efter at Anders Vang blev cheftræner for 3F Liga-holdet.

Sander Holst er 52 år, far til 3, og har 14 års trænererfaring, fra han begyndte som forældretræner og nu har A-licens.

Han er faktisk gammel B.93’er, og spillede der, da klubben var i 1. division (dengang det var den bedste række) og kampene blev afviklet i det tidligere Idrætsparken.

Trænergerningen har han dyrket i Brøndby IF, LSF (Ledøje-Smørum Fodbold) og senest to år i Hvidovre IF med U17/19 1. division.

– I alle mine år som fodboldtræner, har jeg arbejdet målrettet med de fleste af B.93´s værdier – boldbesiddende, presfodbold og angrebsivrighed, dog uden at gå på kompromis med de defensive pligter/overvejelser.”

Det bliver nyt for ham at træne piger, men Sander Holst ser ikke de store forskelle som træner:

– Jeg har fulgt pigefodbolden fra sidelinien på højeste niveau – kender flere, som har spillet på landsholdet og i Brøndby iF, og jeg har selv haft fornøjelsen af samtræning med 3F Liga-holdet i Brøndby IF. Derigennem gjorde jeg overvejelser om, at det snart var på tide at træne de talentfulde og meget ambitiøse piger på højeste niveau. Så det er jeg glad for, at B.93 giver mig mulighed for.”

B.93 U18DM Piger er som den ældste årgang af B.93’s pigeelitehold en vigtig leverandør af talenter til 1. seniorholdet, og mange af spillerne bliver indkaldt til DBU’s ungdomslandshold.

– Jeg vil gerne videreføre det gode arbejde, Anders Vang har været garant for, og udvikle på spillestilen, så vi bliver mere afklarede i faserne. Hertil kommer udvikling af spidskompetencer, særligt på afslutningsspillet. Jeg glæder mig til at arbejde ud fra B.93’s spillestilskoncept,” siger den nye cheftræner.

Sportschef Lars Møller, sportschef er meget tilfreds med at få en cheftræner med solid erfaring fra drenge på denne alder og fra elitemiljøer:

– Sander har ikke erfaring som træner i pigefodbold, og det er et bevidst valg. Derved kommer han ikke forudindtaget, men ser alle, der hvor de er nu – med den elitære tankegang fra drengeverdenen.”

Klubber som træner:

  • Brøndby IF i 10 år (U6-U17 2. div.),
  • LSF Ledøje-Smørum Fodbold) i 2 år (U15 1. div.) og
  • Senest i Hvidovre IF (U17/19 1. div.) i 2 år.

Sander Holsts overbevisning:

– Fodbold er følelser, hvor hjerne og hjerte skal arbejde sammen: Vær klog og overvejet, når det kræves, og hjertet bruger vi, når vi skal bide tænderne sammen. ‘Vil det mere’- indsatser går vi aldrig på kompromis med.”

Af Tage Majland