Kvindesenior vandt en sikker 3-1 sejr i lørdagens udebanekamp mod Skjold Birkerød og fastholder andenpladsen i 1. division. B.93 dominerede fra start til slut og fik endda to mål annulleret.

Allerede efter 4 minutters spil river Mette Perthu-Hansen sig fri på venstrekanten og lægger en perfekt aflevering ind til den bagerste del af målfeltet, Birkerød-forsvareren forsøger at cleare, men Ida Hove dukker op og får scoret. B.93 kommer til mange chancer i første halvleg, hvor ikke mindst en stærkt spillende Camille Mulle Andersen dribler sig igennem flere gange på venstrekanten.

I det 28 minut fremtvinger Mette Perthu et straffespark. Amanda My skyder helt ude ved stolpen, men Birkerød-målmanden klarer flot. Bolden rammer derpå stolpen og springer i spil igen, hvorefter Amanda My sikkert scorer på riposten. Alligevel annullerer dommeren målet.

Senere er Janice Jakobsen tæt på at score, da hun i feltet trykker af, men Birkerød målvogteren Maria Düsterdich Hansen klarer flot.

I det 44. minut falder målet til 2-0, da Camille Mulle Andersen lægger en lang aflevering frem til Mette Perthu, der med en flot førsteberøring får sat Birkerød forsvareren af og efterfølgende afdribler målmanden og scorer.
I sidste minut af 1. halvleg er Mette Perthu tæt på at score til 3-0, og som en af Birkerød tilskueren spørger i pausen: ”Har I taget stormtropperne med i dag?”

Men Birkerød-pigerne kommer bedst ud efter pausen. B.93´s midterforsvarere får ikke kommunikeret ordentligt med hinanden, da Birkerøds Amanda Poulsen modtager en lang bold frem, river sig fri og scorer sikkert bag Natalia Dorrego. I de følgende 7-10 minutter presser Birkerød hårdt på, men der mangler kvalitet på de sidste meter, og efterhånden får B.93 sat sig på spillet igen.

I det 60. minut scorer Anna Tørsløv næsten direkte på hjørnespark, idet bolden bliver rettet af i det fjerneste hjørne. Om det er Tørsløv, Mette Perthu eller en af Birkerød-spillerne, der har den sidste berøring på bolden, er der usikkerhed om efter kampen. Men ind kommer bolden til slutresultatet 1-3.

I løbet af kampen kunne B.93 godt have fået to ekstra mål:

I det 62 minut hamrer Janice Jakobsen en flot halvflugter tæt forbi stolpen.

Og i det 79. minut sparker indskiftede Jeanne Studsgård bolden i mål, da hun under tæt pres fra en Birkerød på kanten af målfeltet tæmmer bolden og sender den sikkert ind i netmaskerne. Linjedommeren hæver dog offsideflaget – godt supporteret af tilråbende Birkerødfans. Efterfølgende viser billeder, at det var en tvivlsom kendelse, da Jeanne Studsgård lå på den rigtige side af forsvareren.

Med sejren har B.93 erobret 15 point for otte kampe, og med et snit på næsten 2 point pr. kamp står de dygtige B.93-kvinder fortsat stærkt i kampen om en af rækkens to øverste pladser, der giver adgang til kvalifikationsspillet til 3F Ligaen. Pt. fastholder B.93 andenpladsen, dog efter at have spillet en kamp mere end de andre hold i top fire.

Næste lørdag 7. oktober kl. 15.15 venter en meget vigtig hjemmekamp på Østerbro Stadion mod topholdet Greve. Da holdene mødtes i sæsonens anden runde, måtte B.93 drage hjem med 2-2 efter at have ført 2-0 indtil det 86. minut.

Mød talstærkt frem og støt B.93’s bedste kvindehold.

Kampreferat v) Bjarke Møller.

Se flere fotos fra kampen, og følg B.93 Kvinde- og pigefodbold på Facebooksiden B.93 Pigefodbold