Klik billedet
Hjertestarter i B.93 kom til sin ret Udskriv Email

6. april 2011
Hjertestarter indsats i B.93.
Peter "OB" Jensen faldt om til Super Grand Old Masters kamp mandag formiddag. B.93's hjertestarter kom til hjælp.


Som det vil være de fleste bekendt, har klubben anskaffet sig en hjertestarter i sidste måned. Den hænger på væggen ved kontoret i stueetagen.

Ny_Peter_Jensen_100pxMandag formiddag spillede klubbens ældste hold SGOM en kamp mod HIK/SIF. Midt i første halvleg faldt Peter Jensen fra B.93 sammen, ramt af et hjertestop. Straks gik spillere fra begge hold i gang med at give hjertemassage og kunstigt åndedræt, samtidig med at andre fik kontakt med Michael Ekmann i klubhuset, som kom susende i bil med hjertestarteren, som måske gav det afgørende stød.

Vi skal skynde os at fortælle, at den meget afholdte 67-årige Peter "OB" Jensen har det godt. Han blev indlagt på Bispebjerg Hospital, som har understreget, at de var meget imponerede over den indsats, der var gjort på banen. Han har fået konstateret en forsnævring af kranspulsåren pga. forkalkning, og skal have indopereret en by-pass. Bortset fra chokket er Peter ’OB’ ved godt mod, og han sender mange hilsner til alle aktørerne.

Inden ambulancen - som ikke var forsynet med hjertestarter - nåede frem var der vel gået 10 minutter. Hjerteambulancen kom omkring fem minutter senere.

Der skal derfor lyde en stor tak til alle som bidrog til denne meget lykkelige udgang. Jeg kunne nævne Finn Jacobsen, der ringede efter hjælp, Bent Mortensen der løb efter hjælp, Flemming Mathiesen og Jens Agerbak, der gav hjertemassage. Der er dog især én vi meget gerne vil takke, nemlig vor gode ven Pauli Andersen fra Skovshoved. Han ydede en formidabel indsats, som vi alle er meget taknemmelige for. Tak til Pauli og de andre fra HIK og Skovshoved.

Og lad dette være en opfordring til alle ledere og trænere i klubben om at sørge for nogle er uddannet til førstehjælp, kender hjertestarteren, og har en plan hvis uheldet skulle være ude. Også en opfordring til alle klubber om at få anskaffet en hjertestarter. I B.93 var vi lang tid om, at få anskaffet en hjertestarter. Det lykkedes så heldigvis i elvte time.

Se en video om hvordan du bruger hjertestarteren på hjertestarter.dk.
Læs mere om hjertestarteren på B.93.


Skrevet af Palle "Banks" Jørgensen.  

Skrevet af Klaus B. Johansen   
Antal hits: 3459
Senest opdateret: 15 april 2011