U17-drenge vinder dramatisk slutkamp

Et mål i overtiden i sæsonens sidste kamp sikrede U17-2 sejren i Elite Øst-rækken efter en meget stærk sæson.

Dramaet var næsten ubeskriveligt, da B93’s næstbedste U17-hold sluttede sæsonen af med en hjemmekamp mod Roskilde KFUM søndag eftermiddag.

B93 havde brug for en sejr for at vinde rækken, og på papiret lignede Roskilde en overkommelig modstander. Hjemmeholdet gik da også til pausen med en komfortabel føring på 3-0, og alt tydede på en sikker sejr.

Men i anden halvleg spillede B93 i strid modvind, både fysisk og i overført betydning. Først fik Roskilde reduceret på et straffespark, og i de følgende minutter scorede udeholdet yderligere to gange, så det pludselig stod 3-3.

U17-holdets topscorer, Sami El-Mannouti, tog sagen i egen hånd og bragte B93 foran igen efter et vildt sololøb, men med blot fire minutter igen fik Roskilde på ny bolden i nettet, og dermed lignede det uafgjort efter en vanvittig og hektisk kamp.

Men så trådte B93-holdet i karakter og demonstrerede den viljestyrke, der flere gange i sæsonen har vendt truende nederlag til sejr.

Et minut inde i dommerens overtid fik Hassan Elsayed bolden i venstre side på kanten af feltet, og efter et træk sparkede han bolden helt over i det modsatte hjørne uden chance for målmanden.

Dermed var dramaet dog ikke slut. Dommeren lagde mere end fire minutter til for at kompensere for de vilde jubelscener efter målet til 5-4, og i en hektisk slutspurt havde Roskilde bolden helt inde at danse på målstregen, hvor den blev sparket væk af forsvarskrumtappen Al-Fadl Salem.

Med sejren endte B93 med lige så mange point som Glostrup, men en markant bedre målscore sikrede vores hold førstepladsen. Netop Glostrup havde været modstanderen i sæsonen næstsidste kamp i noget, der på forhånd lignede en finale.

I den kamp spillede Glostrup objektiv set bedst og dominerede meget klart i første halvleg. B93 var heldige med kun at være bagud 0-1 ved pausen. Straks i begyndelsen af anden halvleg havde Glostrup igen et par store chancer, men så begyndte udeholdets kræfter at slippe op, og B93 sled sig tilbage i kampen.

Midt i halvlegen tog Sami El-Mannouti chancen udefra efter en aflevering fra Hassan Elsayed og passerede målmanden med et hårdt, fladt skud. Det uafgjorte resultat holdt kampen ud og betød, at det hele skulle afgøres i sidste runde.

Sejren over Roskilde og den øverste placering i rækken kroner en sæson, hvor træner Lasse Frølund Jørgensen og hans assistent Szilard Sztancsek har skabt et stærkt hold med god moral og tro på tingene.

Især i sæsonens første kampe var holdet flere gange bagud ved pausen, men med tålmodigt og til tider også meget kreativt spil lykkedes det næsten hver gang at nedkæmpe modstanden.

Blandt modstanderne i rækken var de næstbedste hold fra AB, Farum, B1903 og Lyngby samt førsteholdet fra Frem og et stærkt Vanløse-hold, som stillede med en lang række tidligere B93-spillere.

Faktisk var B93’s U17-hold oprindeligt meldt til i en lavere række, men i begyndelsen af sæsonen blev holdet flyttet op i Elite Øst – landets tredjebedste række. Med 10 sejre i 13 kampe og en målscore på 50-21 viste holdet, at den oprykning var fortjent.

Førsteholdet for U17 har i øvrigt også haft en god efterårssæson og går til juleferie på andenpladsen i et tæt løb med FK Viborg og AC Horsens.